.........

Idag har jag varit på arbetsintervju, vill inte säga för mycket men åh vad jag vill ha det här jobbet!
Jag intalar mig själv att det gick bra så får jag må bra ett tag.

Ikväll förfest hos Ballan med gott (och dyrt) rödtjut, sen Danko Jones på stadshuset (åh vad jag längtar), först lite jobb på Clas. Detta blir bra, om jag bara kunde bestämma mig för vad jag ska ha på mig ikväll, tror det blir kjol, det är lite festligt.

Btw, "The songbook" av Paul Simon är en löjligt bra skiva, "Kathy´s song" i synnerhet. Vet dock inte varför det står Simon & Garfunkle i det här klippet då det bara är Paul Simon.


Baka baka liten kaka

Jag hatar att baka och laga mat stundvis, idag när älsk fyller år så borde jag offra mig men det tänker jag inte, därför får han baka.
Nu ska jag dammsuga och kila ner på Ica, nåt bör man ju liksom göra. Jo förresten vet ni vad jag gjorde, jag klev upp 06,30 gjorde två latte, frukost och sjöng för karln, bara det borde väl få han på fall hehe. Hans lammkött sjunger i falska stämmor.  Men däremot fick han paket med grodpapper. Jag vet inte varför men igår när jag var på stan och såg inslagningspapperet med grodor på så utbrast jag och mamma i stämmor att det papperet ska han ha. Varför då liksom, det är ju inte så att jag (eller mamma) förknippar min älskade sambo med grodor, hm, detta får jag analysera vidare på.
Även fast jag inte vill baka, köper grodpapper och sjunger falskt på hans födelsedag så älskar jag den människan så fantastiskt mycket!

Grattis min älskade själsfrände!

Mina födelsedagsbarn


Jag kommer att vara trött imorrn. Är uppe nu och busar för mitt älsk fyller 28 år imorrn, min fantastiska man som har lammkött (mig). Eftersom vi försöker att inte äta kolhydrater, likaså hans föräldrar och mina så slipper vi göra någon tårta, känns skönt. Istället ska vi äta hallon med grädde och mörk choklad. Nä fy fan vad tråkig jag blev nu,sorry..

Vi har haft inventering idag på jobbet, jobbade mellan 19-22 och jag måste erkänna att hjärnan är lite slapp efter allt räknande. MEN jag kan konstatera att det inte är helt fel att jobba på Clabbe, efter att vi inventerat i cirka en timme så fick vi en halvtimmes betald rast där cheferna beställt bitelinepizza helt på företagets bekostnad, och jag har ju läst ganska mycket om personalvård, arbetsmiljö och dess inverkan på arbetsprestationer och jag kan säga att på mitt jobb är nästan alla nöjda, och att dom bokade in The Ark på 90 års jubileumet kommer jag aldrig att glömma, Kamprad släng dig i väggen!

I övrigt har jag hängt med mamma på stan hela dan, händer mycket nu, Anders fyller imorrn och syrran på lördag, sen får vi inte glömma Danko Jones på stadshuset på fredag, det är ju så man vill hoppa högt.



Ha det bra och susse gott!

I sthlm..


Hos Eva var det ju som sagt underbart, det är alltid underbart att få umgås med den där fantastiska kvinnan.

Batterierna till kameran tog ju såklart slut så det blev inte så roliga bilder, men efter uppmaningar lägger jag ut dom ändå.

På fredagen var det bara jag, Eva och alldeles för mycket rödvin. Vi var uppe sent och försökte sjunga och spela musik, det gick väl sådär. Lördagen hamnade vi på fest hos fantastiskt vackra Vanja, en redig kvinna som jag beundrar.




På lördagen fick jag blombud, av min icke så hemliga beundrare Flanders :)



Jag har snöat in på Neil Young, skivan Harvest är underbar!

Tårkanalerna gör sig påminda..

Nu har jag varit kass på att uppdatera, men det är lite så min blogg fungerar. Jag uppdaterar när jag har tid och lust.

Ska skriva lite om visiten hos Eva nån annan dag nu måste jag ventilera något annat. Eftersom mitt extrajobb är inom handels så innebär det att i januari och februari är det inte jättemycket jobb, detta resulterar i mycket egentid vilket iofs är bra för både kropp och själ, om man inte har massa vänner och känner sig trygg med sitt eget sällskap så kan detta bilda lite panik, så har det inte blivit för mig, jag njuter. Jag älskar att jobba men jag älskar även mitt eget sällskap, grisarnas sällskap, Anders sällskap och mina älskades sällskap. Hur som haver, det jag skulle komma fram till att i all denna ensam tid så har jag förutom druckit enorma mängder latte sett på greys, har laddat hem avsitten allt eftersom dom släppts i USA. JAG DÖÖÖÖÖR!! uan att försöka paja för er som följer serien i Sverige så kan inte detta hända, vilka sjukt underbara avsnitt jag har sett, totalt äckelsorgliga och tårframkallande. Men det som händer nu i serien är helt sjukt, jag dör på riktigt nästan. Jag var bara tvungen att ventilera efter att ha suttit och kippat efter andan i 40 min, åh vad ni har mycket att se fram emot.

Nu ska jag åka och handla med ballan, blir mys/scones/vin/te kväll hos henne med massa finfolk.


Just nu går "Dashboard Confessional" varma i högtalarna, låten "Stolen" är för bra för att vara sann, enjoy!



Btw, om ni har tid över för lite självrehabilitering så se The Secret!

Into the wild

Vet ni vad ni måste göra om ni inte redan har gjort det.. Ni måste se "Into the wild". Jag och Anders blev förlorade i den igår, helt fantastisk, gripande och vacker. Sen så skadade det ju inte att det var Eddie Vedder som stod för soundtracket, han är vad jag brukar kalla ett musikaliskt geni, jag kan drömma mig bort i Eddie när som helst.

Jag kände nästan att jag kunde identifiera mig lite med huvudkaraktären i filmen (Emile Hirsch, en läcker man), om hur jag gång på gång kan äcklas av samhället vi lever i och egentligen skulle jag bara vilja bo i en stuga eller koja ute i skogen där jag bara har Anders, naturen och djuren till mitt förfogande.

Iaf så bör ni se filmen, annars går ni miste om något.



Snart ska jag åka slalom, det är min definition på att leva livet.

Till Pajas, min äldsta vän..


Idag tänkte jag tillägna ett inlägg till min älskade lillkisse Pajas.
Pajas (ploppen) har jag känt sen jag var sex år, han har alltid varit fet, för fet för det mesta så när han var utekatt så satt han mest på bron för om han vandrade iväg och grannens hund jagade han så hade han inte en chans eftersom att han var just för fet. Han var sjukt go, svart vit med prickar i ansiktet som satt lite både här och där. Han åt alldeles för mycket mat men vi tänkte att , äsch han är ju ute, han får springa av sig det. Men Pajas satt bara på bron för han var ju så fet (och lat). Han kunde inte få nog av mys och var snäppet vassare på mys än Lilo. Pajas hade en glöd i ögonen, en vänlig glöd som uttryckte kärlek och trygghet, han älskade människor och litade på dom flesta, han ville hela tiden vara med och om man släppte ut honom så gick han in en sekund senare bara för att man öppnade dörren. På sommrarna kunde detta lätt bli förvirrande för Pajas då ytterdörren alltid stog öppen, skulle han vara inne eller ute, ett kattmysterium. När han var bebis så såg han ut som en boll, en hårig boll som var vild, han var fet redan då och nu när jag tänker efter så har pajas alltid varit fet, det har liksom varit hans grej.
För några år sedan flyttade mamma och Kenth (Pajas husse) isär, och Pajas fick bo i en lägenhet i Haga, han trivdes för han behövde inte gå ut och han kunde bara ligga hela dagarna och vara fet, precis som han ville ha det. Ju äldre han blev desto tovigare blev pälsen, en blandning mellan att han inte kom åt o tvätta sig för han var så fet och att han var gammal och inte orkade. Han fick åka till veterinären några gånger och bli rakad, efter dom äventyren så såg han ut som en pudel som någon hade misslyckats rejält med. Men Pajas var nöjd, och fet..
Pajas blev äldre och äldre, tröttare och tröttare, smalare och smalare. Pajas var nu inte längre fet utan mager som en sticka, hans glöd i ögonen försvann och han blev senil. Lederna hängde inte med och han glömde att äta.

Idag lämnade Pajas oss, nästan 19 år gammal. Han har haft det bästa kattlivet man kan tänka sig, varit älskad som få och bortskämd till tusen.

Älskade lilla ploppen vad jag älskade dig, min äldsta vän..




Pajas och Lillan



Det hänger på håret

På uppmaningar så kommer här min nya hårfärg a´la Lina! (återigen så klippte jag bort någon som inte ville vara med, låt oss säga "censur")

 

och en på prinsessan Lilo som är urtjusig i håret, lilla orangehåret med mysblicken




.....


Det finns inget jag  hatar mer än djurplågare, vidriga människor som sätter sig över försvarslösa individer. Jag kräks på er

Det där med positiva tankar

Idag är det en bra dag. Var hos tandläkaren och lagade mitt första hål någonsin, jag var livrädd men hade en söt tandhygienist som kallade mig gumman i vartannat ord. Jag kände mig som ett barn igen vilket var skönt. En snart 25 åring som vill känna sig som ett barn, undrar vad som gick fel där?

Sitter och filar på mitt CV och personliga brev, fick hjälp utav Elin, hon kan sina grejer. Det blir nog finemang det här, om jag får ett fantastiskt jobb där jag kommer toktrivas.
Satt och surfade lite idag och kom fram till att det hade varit enormt kul o vidareutbilda sig till psykoterapeut, det är bara 90 poöng då det är en påbyggnadskurs, men det var så otroligt mycket arbetslivserfarenhet man behövde inom psykiatrin så jag tror att jag är toast. Ska dock kolla upp detta vidare, då detta ligger närmare en psykologutbildning.
Btw, fick tillbaka min hemtenta 2 i arbetspsykologi idag och det gick tokbra, blev sjukt stolt över mig själv, japp jag kan faktiskt säga så nu, har lärt mig att man ska ta tillvara på sig själv och det gör jag. Häromdagen uppstod en situation som jag hade svårt att hantera, jag började genast klanka ner på mig själv men sen hände något, jag började tänka om, jag tänkte istället att jag var bra och det är mänskligt att begå misstag, jag låg och tänkte tills jag somnade att jag är bra, snygg och grym. Jajamensan här har man utvecklats! Sen handlar det väl även om att tro på sina tankar och dit har jag väl inte riktigt kommit än, men jag jobbar på det, åh vad jag jobbar på det, har jobbat på det hela mitt liv och är väl lite närmare nu. 2030, då jävlar kommer jag ha självkänsla så det bara skriker om det (obs ironi).
Frugan är expert på positiva tankar, jag kanske ska utbilda mig hos henne?

Helgen i Åre var underbar! Jag åkte slalom som om jag inte ville göra annat i resten av mitt liv, och vad kan jag säga annat än att det var underbart! Snart åker vi till Åre igen, jag, Flanders, Gurra och Anna. Då ska jag ta skidlektioner för hur kul det än var så var det mindre kul att ha tusen blåmärken över hela kroppen dagen efter. Ska även utöka mina spinning- och bodypumppass, det behövs då träningsvärken har varit som en mardröm, känner mig som 95.

Dom som känner mig vet att jag har en tendens till att drömma sjuka drömmar, Inatt drömde jag att vi öppnade Tinell's igen och det var helt plötsligt skitkul o göra latte, toast och färskpressad juice. Vi hade dock vänt på hela cafét och ingen jobbade egentligen, vi hade bara öppet för att vi saknade våra stammisar. Dessutom hade vi anställt massa blondiner med urringning som inte var äldre än 18.

Nu ska jag hänga, ses på stan