Ännu en milkshake av Stinas värld

Ojojoj, tenta på torsdag och jag känner mig mer och mer förvirrad ju mer jag läser i dom där attans böckerna, jobbiga bananer. En sak är bra iaf att jag ringde min lärare förut och jag har klarat mina datorövningar, tjihoo, känns hur skönt som helst för då kan jag lägga dom åt sidan och koncentrera mig på tentan från underjorden. Ja just ja vi fick även tillbaks vårt Pm och inget beövde kompletteras där heller, visst är det skönt när solen lyser.

Idag gjorde jag något som jag inte gjort på evigheter, jag köpte lösgodis. Behöver ju lite förstärkning när jag tenta pluggar, jag var verkligen jättetragisk för jag tog typ en av varje och jag tror jag betalade 15 kronor eller så, sen gick jag hela vägen hem från macken ätandes godis, och nu blev det som vanligt att när jag ätit typ 5 godisar så blir jag less och påsen blir ståendes i något skåp med (efter några månader) oidentifierade ihopklibbade godisar av olika sorter tills någon av oss (nästan alltid Flanders) bestämmer sig för att göra slut på dess lidande och slänga godiset i soporna.

Idag är det exakt en månad kvar tills vi får nycklarna till nya lyan, kunde inte längta mer och det känns som ljusår dit men tiden går fort nuförtiden sägs det så jag får väl hoppas att det även gäller i det här fallet, misstänker dock att någon däruppe bestämt sig för att jävlas och gör så att april blir den längsta månaden någonsin vilket lämnar kvar en övergiven Anders och Stina väntandes på att någon gång i framtiden få nycklarna till nya lyan men innan dess har alla möbler hunnit bli omoderna och dessutom har det blivit vinter igen (då även moder natur bestämde sig för att jäklas) och där står vi hela april och bara väntar på att det ska bli den 27:e och när väl dagen infaller så blir det vinter, jo serru det gäller att se positivt på saker och ting och det mina vänner är jag expert på.
And the winner is.... *trumvirvel*

Kanske bäst att ge upp det här inlägget nu då jag märker hur allt går överstyr och den glada stina förvandlades till den bittra kärringen Christina. Åh bitterljuva bitterhet...

Puss och hej, och till Elin: Jag saknar dig varje dag, tänker på dig varje dag och går fortfarande i förhoppning om att du ska flytta hem igen och spendera dina dagar med att fika med stina och skratta med stina och toka dig med stina. Hoppas du har det bra och var försiktig banne mig! Puss hjärtat

Dagens låt: Dire straits - Walk of life

Vad är en bal på slottet...

Jag pluggar och Lilo ligger bredvid medans Wilma jagar fåglar med blicken.
Ja måste motivera mig själv till att vara motiverad, ambitiös och vägen till att bli en sån människa som tar tag i saker i tid. Att bygga upp utan att rasera och laga trasiga små delar. Vissa saker känns bara så tunga att ta tag i, skolan kan vara en sån grej ibland om jag är på ett sånt humör just då. Annars kan det vara sådana där enkla saker som att diska och tvätta men det har jag faktiskt blivit duktig på, vet inte om jag kan kalla det motiverad men duktig. Ibland kanske man måste göra saker utan att vara motiverad och då är man duktig, när man är duktig blir man motiverad till att göra andra saker så man känner sig duktig igen, det går liksom in i varann.

Just nu försöker jag vara motiverad till mina studier, försöker vara duktig på att plocka undan lunchtallriken efter mig, komma ihåg att tvätta mina skor (dom luktar verkligen illa nu när det varit så surt ute), inte glömma bort att äta mellanmål samt vara motiverad till att göra roliga saker. Visst är det sjukt att jag måste vara motiverad till att göra saker som jag tycker om annars tar jag mig inte för det. Hela helgen bjuder på kärlek av olika slag med vänner samt sambo och på lördag blir sista dagen på mitt älskade café vilket jag förmodligen kommer ta mig igenom med ett snett leende och en tår i ögat. Inflyttningsfest på lördag hos ballan, det ser jag fram emot då jag inte träffat ballan på väldigt länge då vi båda varit okontaktbara med jobb och plugg.

På söndag kanske jag hälsar på pappa igen och då kanske Ina är där och då blir jag glad, dom två gör mig alltid glad och att umgås med dom är både frihet och trygghet. Pappa och jag är väldigt lik varandra, tjuriga (fast jag har mer hår och det kan jag alltid använda emot han, hehe) Jag älskar min lilla papput och jag älskar hans Ina och jag älskar att dom älskar varandra så mycket som dom gör, det får mig att le varje gång jag är i deras sällskap. Och dessutom har dom alltid massa godis hemma och det tycker jag är bra :)

Mammut är borta, jag tror hon skulle till Östersund. Hon är bra min mammut för hon är alltid glad och alltid positiv. Jag och Anders diskuterade igår att min mammut är nog den enda vi känner i hela världen som inte har fördomar, okej jag vet vad ni tänker att alla har fördomar, men om så är fallet med min mammut så är hon väldigt bra på att dölja dom. Jag saknar mammut, bästaste mammuten på jorden är hon.

Saknar min lillebror som är i vilhelmina, han kommer hem till påsk och då ska jag pussa sönder syrrans snygging, han börjar bli lite rädd för tjejbaciller tror jag, men det skiter jag i. Var så längesne jag träffade honom och han har blivit en riktig cool norrlänning som gillar skotrar, GTA och "my own grave" och dessutom charmar han alla i sin närhet, orbin.

Syrran saknar jag också, ofta. Hon har blivit stor och killar börjar hamna mer och mer på intresselistan vilket gör hennes storasyster mer och mer nojjig och mer och mer överbeskyddande, skulle någon vara dum mot henne så har jag och Anders samlat ihop ett hårdrocksgäng med STORA grabbar som skulle skrämma slag på vem som helst. Hon är underbar!

Nu ska jag fortsätta plugga.

Dagens låt: Anna Ternheim - shoreline


Vår med härligt sällskap

Idag har varit en strålande dag trots vissa motsättningar.
Jag har umgåtts med min kära krutfaster "Annika" och hennes make "Tommy" samt deras lille yngel "simon, han är farlig för tänderna så söt som den lille krabaten är :)
Har liksom njutit av livet hela dagen och jag blev så glad när jag fick träffa farmor, hon är helt underbar när hon skrattar då fylls man med kärlek.
Det har varit vårväder och jag kunde nästan höra fågelkvitter och trots att det var slask ute så var det underbart att promenera med solen lysandes i ögonen. Jag var nästan sugen på at köpa mig en mjukglass och hänga på en bänk ett tag men så blidde det inte.
Och just nu borde jag egentligen plugga men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig mina vårkänslor. och ja jag mår bra, livet är bra och alla jag känner mår bra och då kan väl inget egentligen vara dåligt. Längtar som en tok tills vi ska flytta in i vår lägenhet, det känns snart men ändå långt bort. men men.. det finns mycket roligt att hinna med innan dess :)
Btw, jag har blivit bebissjuk, det finns alldeles för mycket söta, goa små bebisar där ute, my god.

Lilo ligger på rygg och visar magen, hon är inte långt ifrån att vara en riktig bebis, jag tror jag ska klappa hon på magen för det tycker hon om. Wilma har varit skitlöjlig när vi fick besök och sprang och gömde sig, lillfjanten.

Nu ska jag ta och göra mig lite middag tror jag.
Dagens låt: Lars Winnerbäck - solen i ögonen

Musiken, allt handlar om musiken

Jag märker hur svårt det är att skriva, lyssna på musik och sjunga samtidigt. Lyssnar på Jason Mraz - I'm yours som allas vår puma har skickat till mig, helt underbart!
Nu har vi iaf skrivit klart vårt PM och jag tror det blev ganska bra tillslut, eller jag hoppas. Ska lämna in det imorrn och sen blir det opponering på onsdag, suck och pust!
Skönt när man är klar med den här kursen, det är såå otroligt mycket att göra hela tiden så man hinner knappt med att ta in något men man gör ett tappert försök iaf. Nu lyssnar jag på en annan skön låt som allas vår flanders fixat åt mig Aimee Mann - Wise up. Lovely.

Jag läste idag att dte är genom musiken man identifierar sig själv, om så är fallet så är det väldigt svårt för mig att finna min identitet då jag lyssnar på så otroligt blandad musik. Min identitet kanske är ett blandband?
Ska jag vara ärlig så beror det nog mer på situation än känslor vad jag lyssnar på för musik. Till exempel om jag är ledsen så undviker jag i all mån jag kan deppmusik och försöker mig på lite trallmusik istället. Är jag på jättebra humör så lyssnar jag nog inte på musik överhuvudtaget, då skuttar jag omkring istället. Är det förfest så är jag bättre på att klaga på musiken som spelas än att parta till den. Är det sommar så är det givetvis Lars Winnerbäck som gäller men det handlar väl mer om situation än en känsla?
Är jag arg så är det iofs lätt hänt att det spelas någon typ av hårdrock men oftast spenderar jag då tiden med att slå näven i väggen eller något liknande.
Ja så hur är det då, identifieras musiken genom oss eller identifieras vi av musiken?

Snart är det dags att börja packa och jag försöker skjuta upp det så mycket jag kan men det funkar inte så bra när flyttkartongerna står och stirrar på mig i hörnet. Visst för all del det är roligt att flytta när det väl är klart men mindre roligt att organisera flyttkartonger och packa ner sitt liv. Fast Anders är roligare för han slår in varje skiva i tidningspapper innan han lägger dom i kartonger, då brukar jag sucka men se går det över. Jag tror att förutom mig är nog hans skivor det bästa. Vi har iaf bestämt att det blir ingen inflyttningsfest den här gången jag menar vi har ju redan haft två stycken, folk måste ju bli less och dessutom betvivlar jag att folk ger oss en tredje inflyttningspresent ;)

Jag väljer iaf att identifiera mig sälv med mitt liv, alla underbara människor/djur och min vardag, det är det bästa.

Dagens låt: Red hot chili peppers - Snow (Hey oh), helt sjukt bra låt, en sån där låt som funkar jämt.

Schlager

Jaha, så var det klart då. The ark vann melodifestivalen och jag kan väl inte direkt påstå att jag är varken förvånad eller nöjd. Vad är detta och vad ska dom tro om svenska folket, okej jag är inte den som är den, jag har ytterst få fördomar och att dömma folk efter utsidan ligger inte direkt på min meritlista. Men jag måste ändå tillägga att jag har väldigt svårt för Ola Salo och mycket tror jag beror på att han är så jävla för mycket, man orkar liksom inte ta sig an han och dessutom är han en sån som är stor och han vet det och blir därmed dryg och lite halvt högfärdig.
Jag ska inte tillägga vem jag hoppades skulle vinna för då är jag rädd för att min tid som tuffa Christina är förbi och då blir jag kastad in i mängden av oräkneliga fjortisar och det vill vi ju inte.
Årets heligaste kväll är alltså för mig nu förbi och det enda jag har att se fram emot såhär långt är Eurovision song contest där jag återigen får hoppas på något annat land än Sverige, eller näe så långt kanske det inte ska behöva gå som förra året då Carola vann och jag grät blod 3 månader i sträck och börjadehelt seriöst att ifrågasätta mänskligheten, och helt ärlig så var inte The ark så fruktansvärt dåliga men det fanns faktiskt några betydligt bättre bidrag. Men detta är inte direkt någon nyhet, de jag håller på varje år tar sig knappt in till riktiga melodifestivalen utan oftast är det någon okänd människa som är med i någon av de hundra deltävlingarna för att hoppas på det bästa, det är oftast någon av dessa som  jag tycker är bra och jag är förmodligen den enda som någonsin röstar på dom (jag förstår inte hur jag ids, år efter år). Som det året jag höll på Sanne Salomonsen och verkligen tyckte att det skulle bli en hit men icke sa svenska folket (och juryn) och det blev istället Martin Stenmark som fick äran att representera Sverige i Eurovision song contest och vi vet väl alla hur bra det gick..

Det enda jag egentligen kan vara något sånär nöjd över är väl att svenskarna tycks äntligen ha fattat att det är inte dt gamla schlagerstuket som gäller utan det är pop vi är bäst på och därför pop som vi bör skicka och jag tackar någon högt uppsatt där uppe i det blå för att det inte blev ännu en sån där gång då Sverige blir kritiserat för att alltid skicka samma sak, det vill säga slätstruken musik som bara vi lyssnar på (om ens det). Dom ville ha pop och nu ska dom fan få det också, för säga vad man vill om The Ark men unika är dom iaf och det finns förmodligen ingen i hela Eurovision som ens tänkt tanken på att klä ut någon artist i deras land i en påfågel och byxor som klättrar upp till armhålorna (det skulle vara Danmarks bidrag då).
Vi kanske hamnar sist i Eurovision eller vem vet vi kanske vinner men vi skickar iaf ingen vanlig schlagerdänga och det betyder mer för mig än att fortsätta vara bitter över att The Ark segrade och att min favorit återigen blev glömd under bildäcket.
Tack för mig!

Min amorteringskompis

Idag har vi skrivit kontrakt, vilket innebär att vi är härmed lägenhetsägare och amorteringskompanjoner, känns fortfarande sjukt seriöst och inte tusan kändes det mindre seriöst när vi satt med mäklaren och säljaren och skrev kontrakt i en och en halv timme idag, då vi gick igenom diverse procedurer som jag inte ens kände till.
Men nu är det klart iaf, ska lämna handpenning imorrn och 27:e april har vi tillträde till vårt nya penthouse.
Känns allt annat än jobbigt och bara helt lovely, känns skönt att slippa gå på fler lägenhetsvisningar också och att vi lyckades hitta våran drömlägenhet på mindre än 2 månader. Hoppas bara att känslan håller i sig och att vi får flytta in utan att drabbas av vattenskador, pälsängrar och annat ångestframkallande, huga.

Iaf så har dagen bestått av att göra enkätundersökningar (skoluppgift) och fira papput på 47 årsdagen. och tro det eller ej men det blev tårta, dock fick vi smörgåstårta, hur gott som helst och glasstårta. Nu har jag väldigt ont i magen men försöker förtränga det, ska dricka lite grönt te snart och försöka koppla av lite, imorrn har vi ju lab på skolan och ska jobba i spss, jag som inte förstod ett dyft av föreläsningen i måndags, suck!
Men det är väl bara att kämpa på antar jag. Vi har aldrig haft så mycket i en kurs som det är i den här, en tenta, ett pm och tre datauppgifter, dubbelsuck! Känns som att man inte gjort annat än lallat när man märkar vad vi har framför oss dessa veckor. Jag hoppas bara att det lugnar ner sig lite sen så man inte har 114 grejer att göra mitt uppe i flytten.

Lilo jamar hela tiden, blir galen.

Dagens låt: Jason Marz - I'm Yours

Nytt hem

Oh yes! Christina och Flanders är härmed lägenhetsägare, oh yes!
Den konstiga aningen knasiga, speciella mäklaren ringde idag för att gratulera oss till vårt lägenhetsköp, dom  andra som också bjöd på lägenheten hade backat så vi fick den! Känns hur bra som helst men mindre bra att behöva flytta igen och packa ner allt i dom där flyttkartongerna som vi inte ens burit ner i källaren än, suck. Och dessutom trivs vi så ofantligt bra i den här lägenheten så det känns också lite tråkigt, men vi byter iaf inte ner oss och det känns bra.
Så om ni gott folk vet någon som vill hyra en lägenhet centralt i sundsvall som är så fin så jag blir tårögd bara jag tänker på det och som är billig får gärna hojta till, vill helst slippa annonsera för då kommer det ringa tusen människor och det orkar jag inte, just ja det är inflyttning 1:a maj.

Jag hoppas kissarna kommer trivas, dom har mycket fönster att sitta och titta ut genom och styra ytor att springa runt i. Dom är nog nöjda så länge dom får mat och har en låda att bajsa i. Vet dock inte om vi kommer få så sor användning för balkongen eftersom vi ändå inte kan ha kissarna på den för då hoppar dom väl ner (det gjorde lilo här en gång fast från sovrumsfönstret, längst upp i huset)
Det är väl bara o ta sitt pick och pack och hoppas på det bästa, känns mycket myket bra iaf :)

image27
Detta är vårt hem från och med 1:a maj, sweet!

Ha dte bra, nu ska jag tvätta
Dagens låt: Lostprophets - last summer

Ännu en dag i paradiset

Tårta är min nya filosofi, det är nämligen såhär gott folk att februari och mars är två månader då dom flesta man känner har bestämt sig för att det är ett ypperligt tillfälle att fylla år, idag har jag varit på fjärde (eller är det femte) födelsedagskalaset den här månaden och det var syster yster som fyllde och inte nog med att hon tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att fylla år just i februari så ville hon göra det ännu mer speciellt genom att fylla år på årets enda skottdag, 15 år jösses jag kommer ihåg när mamma kom och gick med dig längs gången utanför vårt gamla hus och du var bara några dagar gammal, jag var lite sur för att jag inte fick hålla i dig (endast en gång då vi skulle ta kort) och du var så söt och svarthårig och nu har du blivit stor, vacker och blond som solen, du betyder min värld min älskade syster!
126965-25126965-24 Stolt syster till lillan

Om jag då ska återkomma till min tårtfilosofi så är det snart dags igen, den 6:e är papputs dag och den 7:e Anders systers ysters dag och senare har vi ju även moffen i april och jag (och Imbo) i den perfekta månaden maj (maj maj måne jag kan lura dig till helvetet)
Less på tårta är jag och nu vill jag inte fira någon förrän nästa år.

Btw, vi har bestämt oss för att buda på lägenheten, sweeet! Vi trivdes verkligen bra där och lägenheten var helt underbart ljuvlig och mysig och fin och bra och det var då jag fick inse att det ska inte få hindra mig att det tar tio minuter ner till stan, det är ju trots allt samma sträcka som jag har nu, dock tycks vi aldrig bli av med någon backe, det blir bara värre och värre backar för varje gång vi flyttar (sweet lord) Men rumpmördarbackarna har ju en tendens att öka flådet och bygga upp kondisen och detta helt gratis!
Dessutom kommer jag bo ett stenkast från papput vilket bara kan vara bra :)

Nu ska jag pussas och sen mars pannkaka i säng, ska upp tidigt och träffas med gruppen och börja skriva PM, wiihoo *ironi*
Dagens låt: Queen - another one bites the dust
Detta med anledning att jag såg tre stycken Queen konserter hos Kenth idag och började förundras över Fred mercurys mun och divers kläder dessutom är han ju bara the king (Elvis presley släng dig  väggen)